Scena

FILM: CineStar kina od 20. kolovoza ponovno počinju s radom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pet mjeseci od zatvaranja uslijed pandemije koronavirusa, multipleks kina Blitz-CineStar od četvrtka, 20. kolovoza, ponovo otvaraju svoje dvorane uz poštivanje preporuka nadležnih tijela za kinoprikazivačku djelatnost.

Kako se ističe u priopćenju, najveći domaći kinoprikazivač otvorit će napokon svoje dvorane nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz suradnju s Ministarstvom kulture i medija i Blitz-CineStarom, pripremio odgovarajuće preporuke za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavljaju na prvo mjesto i tako omogućuju opušteno uživanje u filmovima.

Kino dvorane će biti otvorene uz sve potrebne mjere usmjerene na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina, što podrazumijeva provedbu dezinfekcije te uspostavu novih higijenskih standarda, napominju iz Blitz-CineStara.

Planirane mjere nadopunjene su i najnovijim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za kinoprikazivačku djelatnost. Tako će kapacitet dvorana biti limitiran, a on line sustav prodaje ulaznica i blagajne automatski će blokirati prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja.

"Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno, moći i sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni praznim sjedalom lijevo i desno", stoji u priopćenju. CineStar vodi računa i o rasporedu projekcija radeći veće razmake između početaka i završetaka filmova, kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyjima, gdje je preporuka fizičke distance 1,5 metar.

Iz CineStara također najavljuju i neke novosti. Posjetitelje od 20. kolovoza u zagrebačkom CineStaru Arena očekuju potpuno preuređene Gold Class dvorane, dok je CineStar Joker u Splitu u cijelosti renoviran te će prvi na hrvatsko tržište donijeti novitete, "KIDS dvoranu" s toboganom i igraonicom te "Royal beds" udobne kožne ležajeve za dvoje koji će biti dostupni u svim dvoranama tog omiljenog splitskog kina.

Također, za sve koji žele još bržu i sigurniju uslugu, CineStar od sada nudi mogućnost online kupnje hrane i pića istovremeno s kino ulaznicama, a koju će posjetitelji moći preuzeti na blagajni prije filma.

Za ponovni početak rada nakon petomjesečne stanke CineStar kina najavljuju bogat i uzbudljiv filmski program. U prvom tjednu nakon otvaranja, publika će moći pogledati nekoliko premijera: eksplozivni psihološki triler "Bijesan" (Unhinged) s Oscarom nagrađenim Russellom Croweom u glavnoj ulozi, kao i beskrajno romantičnu i inspirativnu glazbenu priču "Još uvijek vjerujem" (I Still Believe).

Za one najhrabrije tu je napeti horor "Brahms: Dječak II" (Brahms: Boy II), dok su za najmlađu publiku u programu sinkronizirani animirani filmovi "Naprijed" (Onward) i "Kapetan Sabljozubi i magični dijamant" (Captain Sabertooth and the magic diamond). 

Film s jednim od najizdašnijih budžeta ikad snimljen u Hollywoodu, dugoočekivani "Tenet" koji potpisuje Christopher Nolan, u CineStar kina stiže 27. kolovoza, a tjedan uoči premijere filma fanovi će moći uživati u globalnom eventu obilježavanja desete godišnjice od prikazivanja Nolanovog filma "Početak" (Inception).

Obiteljska sinkronizirana animacija "Crvencipelica i 7 patuljaka" (Red Shoes and the Seven Dwarfs) u programu je od 27. kolovoza, dok u tjednu od 3. rujna CineStar najavljuje dugoočekivanu premijeru velikog Disneyjevog spektakla "Mulan", te jezivi triler "Antebellum" producenta filmova "Get Out" i "Us".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CINESTAR KINA, FILM, KINA