Zagreb

LJETNA SCENA: Nova sezona zagrebačke Ljetne scene Amadeo u Klovićevim dvorima

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon što je potres koji je u ožujku pogodio Zagreb učinio dugogodišnji dom Ljetne Scene Amadeo u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja neupotrebljivim, zagrebačka gornjogradska klupska ljetna kulturna scena ovoga ljeta svoj program seli u atrij Galerije Klovićevi dvori.

Kako se ističe u najavi, zahvaljujući Galeriji Klovićevi dvori omogućeno je da se ovogodišnji program Scene Amadeo koja je u potresu ostala bez doma održi u prostoru atrija Galerije, pa će tako u svojoj 21. sezoni popularno kulturno odredište na Gornjem Gradu ponovo pružiti zagrebačkoj i inozemnoj publici vrhunski glazbeni program u kojem će sudjelovati brojna umjetnička imena.

Kroz kolovoz i rujan, u sklopu programa Ljetne scene Amadeo nastupit će kantautor Drago Mlinarec, pijanist Aljoša Jurinić, skladatelj i pijanist Matej Meštrović, pijanist Matija Dedić,  Ansambl Acoustic project, Harlequin Art Collective, grupa Duende i gosti, Borna Šercar's Jazziana Croatica, Mariachi los Caballeros, Ansambl Illyrica, Jazz orkestar hrvatske radio-televizije, glazbena družina Cinkuši te Zbor hrvatske radio-televizije.

U okviru izložbenog programa 18. rujna otvara se izložba kiparice Manuele Pauk, "Stari svijet". Jedanaesta je to izložba iz ciklusa izložbi posvećenih članici Programskog odbora Scene Amadeo, prerano preminuloj slikarici Izabeli Šimunović (1970.-2010.), kojima  se predstavljaju likovni umjetnici čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

"Realizacija ovogodišnjeg programa predstavljala je veliki izazov za Programski odbor Scene Amadeo. Zagrebački potres u kombinaciji s nepredvidivom epidemiološkom situacijom vezanom za covid-19 rezultirao je organizacijom koncerata u prostoru Galerije Klovićevi dvori u suradnji s hrvatskim glazbenim umjetnicima. Posebno nas veseli početak suradnje s Hrvatskom radio-televizijom u organizaciji koncerata za koju vjerujem da će postati tradicionalna", izjavio je utemeljitelj i voditelj Ljetne Scene Amadeo Nenad Jandrić.

S obzirom na situaciju s epidemijom covida-19, a u svrhu zaštite posjetitelja i izvođača, Ljetna scena Amadeo strogo će se pridržavati svih smjernica i naputaka Nacionalnog stožera, što podrazumijeva osiguravanje socijalnog razmaka u gledalištu, te upotrebu dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih pomagala.

Više informacija o programu dostupno je na mrežnim stranicama Scene Amadeo www.scenaamadeo.hr. Preporuča se kupnja ulaznice online.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KLOVIĆEVI DVORI, LJETNA SCENA