Hrvatska

MILANOVIĆ: Zločinački pothvat koji su nam pokušali uvaliti je glupa izmišljotina

Piše: PolitikaPlus

Svečanim završetkom obuke 2. naraštaja za razvoj vođa 'Marko Babić' i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata započelo je danas obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja na kojem sudjeluje i predsjednik Republike Zoran Milanović

Predsjednik se okupljenima obratio kratkim govorom, javlja N1.

"Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat. To je propalo kao namjera.

Mi smo imali sreće da nijedan od naših generala nije osuđen. Zločinački pothvat je jedna loša namjera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina.

Ispričavam se da pod dojmom kiše nisam pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje. To je naš dug časti i moj dug časti prema vama i prema njima. Žao mi je što ovo priznanje niste dobili i ranije", rekao je Milanović u svom govoru.

U izjavi novinarima nakon svečanosti, odgovarajući na pitanja o mogućem dolasku pojedinaca u majici s grbom HOS-a, kako bi bilo dobro da se ne sramotimo kao država.

''Neka viču, neka se deru na mene, ali neka ne oblače tu majicu. Ako Plenković obuče tu majicu? Neće, neće. Neće je obući, to njemu smeta isto kao meni'', rekao je.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

marko babić, oluja, zoran milanović