Hrvatska

STOŽER: U Hrvatskoj u 24 sata oboljele još 52 osobe, preminula jedna osoba

Piše: PolitikaPlus

U protekla 24 sata oboljelo je 52 osobe, ukupno ih je 3827. Učinjena su 1824 testa. U zagrebačkoj Infektivnoj klinici preminula je jedna osoba, ukupno ih je 120, izvijestio je Vili Beroš, ministar zdravstva, na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je potvrdio da je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus. Govoreći o sastanku ministrice Divjak u Vladi koji je održan jučer, a kojemu je nazočilo više ministara, Capak je ustvrdio da su svi sudionici sastanka nosili maske te, čak i ako je Divjak pozitivna, oni ne moraju u samoizolaciju.

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1183

Među njima je 129 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata.

 Jedna osoba je preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3827 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 120 preminulo, a 2558 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4930 osoba.

Do danas je ukupno testirano 95 920 osoba, od toga 1745 u posljednja 24 sata.

 

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr .

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stožer, koronavirus