Zagreb

Fantastic Zagreb Film Festival: Europska premijera "Relikta" u Zagrebu

Piše: PolitikaPlus

Fantastic Zagreb Film Festival započinje novi tjedan projekcijom kultnog SF trilera "Totalni opoziv“ koji ove godine slavi 30. godišnjicu, a nastavlja jednim od najhvaljenijih horora ove godine "Relikt“ koji nakon Sundancea svoju europsku premijeru ima upravo u Zagrebu.

Australski film "Relikt" Natalie Erike James, koji se prikazuje u utorak, često viđenu 'haunted house' temu obrađuje tmurnim i mračnim fokusom na odnose triju generacija žena i tužnu realnost demencije, pretvarajući ga u napet, misteriozan i majstorski režiran film koji će zadovoljiti sve ljubitelje punokrvnog horor filma, najavljeno je s Festivala.

Sredina tjedna rezervirana je za proslavljenu SF avanturu "Povratak u budućnost“ koja slavi 35. rođendan i do danas uživa status jednog od najomiljenijih holivudskih filmova.

Od četvrtka, 16. srpnja Fantastic Zagreb kreće i u Kinu Tuškanac, a program otvara "Kabinet dr. Caligarija“ koji ove godine slavi stoti rođendan.

To remek-djelo njemačkog ekspresionizma smatra se jednim od temeljnih djela žanrovske kinematografije, a zagrebački festival prikazuje digitalno restauriranu kopiju sa zvučnim zapisom.

Istu večer na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se film "Dođi k tatici“, opisan kao "napeta, suludo zabavna i krvlju natopljena crna komedija i jedan od najvećih svjetskih festivalskih hitova",a kojoj naslovnu ulogu ima Elijah Wood.

Fantastic Zagreb Film Festival traje do 19. srpnja, cjelovit program objavljen je na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti mogu se pronaći na festivalskoj Facebook stranici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZFF, FILM