Hrvatska

CAPAK: Razgovamo o produljenju posjeta roditelja djeci u bolnicama

Capak priznao da je, iako nikad nije govorio o zabrani vjenčanja već o smanjenju broja uzvanika na njima, dobio stotinjak mailova ljutitih mladenki.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je u srijedu da se razgovara o produljenju vremena posjeta roditelja djeci u bolnicama sa dosadašnjih 15 minuta te kako rade na tome da bolnice za to stvore uvjete.

"Neka roditelji razmišljaju u tom smjeru da mi već razgovaramo o tome da tu situaciju promijenimo, da bolnice stvore uvjete da je to moguće napraviti bez nekog velikog rizika ulaza virusa u zdravstvenu ustanovu", rekao je Capak u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro Hrvatska".

Kada je riječ o početku nove školske godine, Capak je rekao da se za sada razmišlja na način da se stvore uvjeti kako bi se škole od jeseni otvorile.

Capaku prijetile ljutite mladenke


Capak je priznao da je, iako nikad nije govorio o zabrani vjenčanja već o smanjenju broja uzvanika na njima, dobio stotinjak mailova ljutitih mladenki.

"Čim smo spomenuli da ćemo smanjiti broj (uzvanika) na vjenčanjima, iako bar ja nikad nisam rekao da ćemo zabraniti vjenčanja, dobio sam već 100-tinjak mailova od ljutitih mladenki i organizatora takvih evenata. Neki su pristojni pa apeliraju, ali neki su bezobrazni i prijeteći", rekao je Capak.

Podsjetio je i kako je sada dopušteno okupljanje 300 uzvanika na zatvorenom, a 500 na otvorenom.

Na pitanje o situaciji na granicama, konkretno sa Slovenijom, odbacio je tvrdnju da idemo prema 'crvenoj listi' rekavši da se držimo na sredini 'žute liste'.

Ustvrdio je i kako imamo odličnu situaciju s turistima, svega par njih je došlo zaraženo i nitko se nije zarazio u Hrvatskoj.

Cjepivo protiv koronavirusa će sigurno doći, ustvrdio je Capak dodavši međutim kako nije vjerojatno da ćemo ga imati do kraja godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOLNICA, KRUNOSLAV CAPAK, RODITELJI