Zagreb

Tomašević: Tomašević zadovoljan rezultatom, zabrinut jačanjem desnice

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Lider zeleno-lijeve koalicije, predvođene platformom "Možemo", Tomislav Tomašević izrazio je u nedjelju navečer zadovoljstvo sa zasad sedam osvojenih saborskih mandata, ali izrazio i zabrinutost zbog jačanja krajnje desnice u Hrvatskoj.

"Nema tu mjesta ni za kakav  trijumfalizam. Crni mrak se nadvio nad nama, ali mi smo novo svjetlo u hrvatskoj politici i mi ćemo ugasiti taj mrak", poručio je Tomašević u obraćanju euforičnim članovima i pristašama u izbornom stožeru koalicije na platou Muzeja suvremene umjetnosti, uz skandiranje "Možemo" i "Zagreb je naš".

''Rekli su nam da ne možemo upasti u Sabor, da ne možemo uzdrmati Milana Bandića. Pokazali smo im da možemo", rekao je Tomašević praćen euforičnim skandiranjem na platou Muzeja suvremene umjetnosti. Pritom je naglasio da je njihova koalicija imala kretivnost, inat i upornost unatoč manju infrastrukture.

Govoreći o budućim koracima koalicije šest stranaka zelene i lijeve opcije, Tomašević je poručio da će biti usmjereni na ''micanje s vlasti svih lokalnih šerifa''. Uz to, predstavnici koalicije Možemo!, Nove ljevice, Radničke fronte, OraHa, Zagreb je naš! i Za grad boriti za socijalnu pravdu, ekološku održivost, demokratizaciju društva i rodnu ravnopravnost.

''Već nakon ovih rezultata, već sada možemo reći - Zagreb je naš'', uskliknuo je Tomašević zaključivši da večeras slave, a već sutra kreće mukotrpan rad i borba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav tomasović