Hrvatska

PREMIJER: Plenković o Vladinim projektima u Istri

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak u Puli da je Vlada vodila računa o ravnomjernom regionalnom razvoju, a da je za Istru uložila napore u procesima ugovaranja 2,1 milijardu kuna za europske projekte i istaknuo je i 380 milijuna kuna u sklopu Vladinih mjera za rješavanje posljedica koronakrize.

Plenković je bio u Puli s kandidatima HDZ-a za 8. izbornu jedinicu.

"Veliki projekti u Istri se poput Istarskog ipsilona nastavljaju, a naravno da je jedan od glavnih projekata bio cijeli financijski aranžman i podrška Vlade za izgradnju Opće bolnice u Puli", rekao je Plenković i dodao da je Vlada pritom uložila u turizam, ruralni razvoj te u zaštitu okoliša.

Podsjetio je kako sjednica Vlade održana upravo u Puli u rujnu 2018., kad je prihvaćeno nekoliko projekata vrijednih 1,5 milijarda kuna.

"U mandatu naše Vlade izdvojili smo i 4,5 milijarde kuna državnih jamstava za brodove koji se nažalost nisu izgradili ovdje u Uljaniku. Međutim, unatoč tomu, iskazali smo spremnost da pomognemo revitalizaciji brodogradnje u Puli i Istri, ali u drugim okolnostima imajući u vidu značaj brodogradnje i simbolike Uljanika za Pulu", poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Dodao je da će Vlada biti dobar partner u procesu te revitalizacije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, istra