Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu 20 novozaraženih koronavirusom

Piše: PolitikaPlus/Hina

 U Zagrebu je 20 novozaraženih koronavirusom, među kojima su pozitivni na Covid-19  povezani s noćnim klubovima, nešto je obiteljskih kontakata kao i import iz Srbije i BiH, doznaje Hina u petak u Nastavnom  zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 341 testiranje. Zabilježili smo 20 novih pozitivnih slučajeva u gradu Zagrebu i posljedično tome 79 ljudi je stavljeno u  mjere samoizoloacije", izvijestila je  zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić.

"Možemo reći da u protekla 24 sata što se tiče grada Zagreba imamo 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Imamo slučajeva povezanih s noćnim klubovima, dva su slučaja povezana sa slučajem u Đakovu, imamo nešto obiteljskih kontakata i import iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Naravno, testiranja se i dalje rade", objašnjava Šikić.  

Kaže da je trenutno u Zagrebu 99 aktivnih slučaja zaraze koronavirusom i 650 aktivnih samoizolacija. 

Rekla je da je u Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" u zagrebačkom Jankomiru jedan novooboljeli zdravstveni djelatnik koji je od prije bio u samoizolaciji te jedan novooboljeli  pacijent kojemu se ponavljao test.

"To znači da zasad u bolnici 'Sveti Ivan' imamo ukupno 23 oboljele osobe - 17 oboljelih pacijenata i šest oboljelih zdravstvenih djelatnika", istaknula je Šikić. Dodaje da nisu svi oboljeli zdravstveni djelatnici u toj bolnici s područja Zagreba.

Rekla je da u jednom zagrebačkom dječjem vrtiću gdje je na koronavirus pozitivno jedno dijete, nema novih slučajeva zaraze. U samoizolaciji je 14-ero djece i dvije odgajateljice. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, COVID 19