Sport

KAZNE: Hajduku zatvoren Poljud, Rijeci sjeverna tribina uz novčane kazne

Piše: PolitikaPlus/Hina

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer kaznio je Hajduk igranjem jedne utakmice na Poljudu bez gledatelja, te novčanim iznosom od 40.000 kuna zbog nedoličnog ponašanja Torcide na utakmici protiv Lokomotive prošle nedjelje u Kranjčevićevoj.

Hajduk je kažnjen zbog bakljade, te nedoličnog skandiranja svojih navijača.

"Na utakmici Lokomotiva - Hajduk na istočnoj tribini od strane pripadnika navijačke skupine Torcida u periodu od 29. do 73. minute zapaljeno je tridesetak pirotehničkih naprava pri čemu su u 71. minuti jedna baklja i bljeskalica ubačene u teren za igru. U završnici prvog i početkom drugog poluvremena ista navijačka skupina neprimjereno je skandirala," objavio je Klakočer.

Lokomotiva je kao organizator te utakmice kažnjena sa 10.000 kuna.

Rijeka je zbog neprimjerenog skandiranja Armade za vrijeme utakmice protiv Slaven Belupa kažnjena zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Zbog upaljenih desetak pirotehničkih naprava od strane pripadnika navijačke skupine BBB na utakmici Gorica - Dinamo, pri čemu je pet baklji u 81. minuti ubačeno u teren za igru pa je utakmica bila u kratkom prekidu, GNK Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna, a HNK Gorica kao organizator utakmice iznosom od 6.000 kuna.

NK Slaven Belupo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a na utakmici Slaven Belupo-Rijeka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet, hajduk