Hrvatska

ZABRINUTI RODITELJI: Savjetnik ministrice objasnio je li obavezan povratak u škole u ponedjeljak

Piše: PolitikaPlus

Roditelji u Hrvatskoj su i dalje zbunjeni oko povratka djece od 1.do 4. razreda u školu u ponedjeljak. Savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja dr. sc. Marko Košiček objasnio je je li obvezan povratak u škole.

Svi mogu poslati djecu u školu. Svi mogu doći i sve će biti spremno. Postoji razlozi zašto učenik ne može biti u školi, poput zdravstvenog stanja, to je objektivno, ako je nekom stradao dom u potresu, opravdani je razlog lokalno žarište kao na Braču, sve je to objektivno. Neki osnivač primjerice nije osigurao javni prijevoz za učenike.

Postoji i subjektivan razlog, a to je ako se roditelj ne osjeća se dovoljno sigurno poslati dijete u školu. Da nije ovakva situacija da nije korona situacija to bi bilo neopravdano, no sada se uvažavaju i ovi razlozi. Ako majka zbog straha neće slati dijete u školu to će biti opravdano.", kazao je savjetnik ministrice Divjak za N1.

Očekuje se od učitelja razredne nastave da budu u školi. Za njih je dolazak obvezan", dodao je. "Objektivni razlozi vrijede za nastavnike, ali subjektivni ne vrijede za nastavnike", napomenuo je. "To je paralelan proces koji nije vezan za povratak učenika u škole. Obrada novog gradiva se bliži kraju, a datum kada će to završit ćemo objaviti naknadno kada se dogovorimo. Početkom lipnja ćemo završiti s gradivom", dodao je.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

UČENICI, ŠKOLA