Zagreb

Hrvatski povijesni muzej: Virtualna potraga za sedam velikana

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski povijesni muzej ususret obilježavanju Međunarodnog dana muzeja poziva posjetitelje da se od ponedjeljka, 11. svibnja, putem Facebooka uključe u virtualnu potragu za sedam hrvatskih velikana.

Do 17. svibnja na Facebook stranici muzeja imat će po jednu objavu dnevno-  svaki dan točno u 12 sati, koja će uputiti posjetitelje na njihove izložbe unutar čijeg se postava krije po jedan hrvatski velikan.

"Za maštovite i duhovite ilustracije hrvatskih velikana zaslužan je Milan Trenc, svima poznat kao pisac i ilustrator dječje knjige Noć u muzeju po kojoj je snimljen istoimeni holivudski blockbuster", najavljeno je iz Muzeja.

Posjetitelji trebaju pregledati galeriju likovnog postava izložbe koju je Muzej s njima podijelio te što prije pronaći hrvatskog velikana koji 'šeće' po izložbi. Nakon što ga pronađu  u Facebook inbox Muzeja trebaju poslati njegovo ime.

Nakon sedam dana, na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, onaj tko je najbrže poslao imena svih sedam velikana u Facebook inbox Muzeja, bit će proglašen za pobjednika i od Muzeja će dobiti poklon paket iznenađenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Hrvatski povijesni muzej, grad zagreb