Zagreb

ZAGREB: Gradonačelnik Bandić obećao OŠ Bukovac novu školu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u petak Osnovnu školu Bukovac, teško oštećenu u potresu 22. ožujka, te je najavio izgradnju nove škole do kraja 2021., priopćilo je Vijeće roditelja te škole.

Nakon što je u potresu 22. ožujka OŠ Bukovac teško oštećena i proglašena neupotrebljivom za rad i boravak djece, Vijeće roditelja te škole upozorilo je da je predviđena cjelovita rekonstrukcija neisplativa jer će dodatno produljiti rekonstrukciju na koju se čeka već 13 godina, te je pozvalo na realizaciju projekta obnove, načinjenog prije dvije godine, koji financira lokalna zajednica.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je u pratnji pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića posjetio tu školu u kojoj se zbog oštećenja uzrokovanih nedavnim potresom više ne može održavati nastava za 650 učenika.

Pregledom na terenu okupljeni su se složili da su ulaganja u rekonstrukciju neopravdana jer to nije dugoročno rješenje budući da bi se u slučaju novih potresa zgrada mogla potpuno urušiti, ističe se u priopćenju Vijeća roditelja.

Tom prilikom gradonačelnik Bandić obećao je da će građevinska dozvola biti izdana do kraja svibnja ove godine, da će do kraja godine početi radovi, a nova škola trebala bi biti izgrađena do kraja 2021.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, ŠKOLA