Zagreb

STOJAK: Poskupljenje Gadskih groblja je čisto profiterstvo

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak od uprave Zagrebačkog holdinga i Gradskih groblja traži poništenje poskupljenja usluga Gradskih groblja smatrajući da je poskupljenje profiterstvo s obzirom na to da ta podružnica posluje s više od 10 milijuna kuna u plusu.

"Odlukom o poništenju tog neopravdanog i ničime obrazloženog drastičnog poskupljenja usluga Gradskih groblja, radi kojeg su tisuće Zagrepčana posljednjih dana dobili godišnje obračune uvećane za nekoliko stotina kuna u odnosu na dosadašnje, konačno bi dokazali da, za razliku od gradonačelnika, shvaćaju tešku situaciju u kojoj se nalaze njihovi sugrađani i te im novce ostavili za puno važnije stvari za život nakon potresa", priopćio je Stojak u srijedu.

Istaknuo je da ni nakon četiri dana čekanja nije dobio odgovor na svoj zahtjev da hitno povuku drastično poskupljenje grobnih i svih ostalih naknada.

Odluka o poskupljenju donesena je u rujnu 2019., a Stojak poziva predsjednicu uprave Zagrebačkog holdinga Anu Stojić Deban i direktora Gradskih groblja Patrika Šegotu da "konačno pokažu odgovornost" i povuku odluku o poskupljenju.

Ukoliko ostave ovo poskupljenje, od njih traži da zagrebačkoj javnosti objasne zašto su uopće donijeli odluku o povećanju cijena, s obzirom na to da su Gradska groblja u prvih šest mjeseci 2019. godine poslovala s više od 10 milijuna kuna u plusu, a 2018. u istom razdoblju više od dva milijuna kuna. 

Upitao je zašto uspješna podružnica Holdinga s velikim plusom na računu dodatno povećava cijene Zagrepčanima, bez ikakvog obrazloženja, osim onoga da se cjenik nije mijenjao 12 godina.

"Može li se to smatrati čistim profiterstvom, pogotovo u teškim okolnostima u kojima se većina građana Zagreba nalazi nakon potresa i s epidemijom korona virusa? Pozivam ih da se saberu, budu odgovorni prema Zagrepčanima i konačno ponište odluku o tom neopravdanom poskupljenju Gradskih groblja", zaključio je Stojak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TOMISLAV STOJAK, GROBLJA