Scena

David Bowie : Iz arhive glazbenog kameleona predstavljen zaboravljeni video spot

Piše: PolitikaPlus

Rijetko viđeni video spot Davida Bowieja dostupan je od ovog tjedna na YouTube kanalu ● Limitirano izdanje albuma "ChangesNowBowie" pomaknuto za lipanj, no već sljedeći tjedan stiže u digitalnom obliku

 

Limitirano izdanje "ChangesNowBowie" najavljeno je početkom godine, u sklopu proslave rođendana Davida Bowieja, kao dio posebnih izdanja planiranih za Record Store Day (Dan prodavaonica ploča). Uslijed svjetske pandemije ova je međunarodna proslava nosača zvuka pomaknuta za lipanj pa je tako predstavljen i novi datum izlaska najavljenog izdanja. Ono je planirano za 20. lipnja, a na albumu će se naći devet nikada objavljenih pjesama snimljenih u studenom 1996. tijekom proba za slavljenički koncert povodom Bowiejevog 50. rođendana u Madison Square Gardenu. Davida Bowieja tom su prilikom na snimanju pratili Gail Ann Dorsey (bas, vokali), Reeves Gabrels (gitare, vokali) i Mark Plati (klavijature i programiranje).

Naslovnicu albuma "ChangesNowBowie" krasit će predivan crno-bijeli portret Davida Bowieja kojeg je snimio cijenjeni fotograf Albert Watson u New Yorku te iste godine.
 
David Bowie, glazbenik koji nas je očarao enigmom svoje osobnosti i koji je pomicao granice kulture sa svakim projektom, ostao je jedna od najvažnijih ličnosti u svjetskoj glazbenoj povijesti stoga ne treba sumnjati da će ovo izdanje biti dočekano s veseljem brojnih obožavatelja. Kako fanovi ne bi morali dugo čekati, Parlophone će već 17. travnja objaviti digitalnu verziju izdanja, a da bi veselje bilo i veće, ovaj tjedan je javnosti predstavljena i rijetka snimka iz arhive glazbenog i stilskog kameleona te jedne od najzanimljivijih ličnosti pop kulture.

Video spot "Repetition ’97" snimljen je tijekom proba za turneju “Earthling” u Hartfordu (Connecticut) od strane slavnog redatelja Tima Popea.

DAVID BOWIE - CHANGESNOWBOWIE popis pjesama:

The Man Who Sold The World
Aladdin Sane
White Light / White Heat
Shopping For Girls
Lady Stardust
The Supermen
Repetition
Andy Warhol
Quicksand

***

Ponudu izdanja legendarnog Davida Bowieja možete pronaći u Dancing Bear dućanima i web shopu. U digitalnom obliku potražite ih na Deezer, YouTube Music i Google Play platformama.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

David Bowie