Hrvatska

SISAK: U sisačkom Domu za starije i nemoćne nema zaraze koronavirusom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Otklonjene su sumnje u pojavu zaraze koronavirusom u sisačkom Domu za starije i nemoćne osobe, nakon što je negativni nalaz na virus potvrđen jednoj pacijentici koja je zbog astme bila hospitlaizirana u sisačkoj bolnici.

 Ravnateljica tog doma Ružica Čakširan izjavila je u petak kako su na Covid-19 testirani svi štićenici doma za koje je postojala sumnja u zarazu, ali su se svi dosad pristigli nalazi pokazali negativnima.

 Sumnju na zarazu pobudila je jedna pacijentica s višom temperaturom, koja je zbog astme bila hospitalizirana. Međutim, nakon inhalacije i negativnog nalaza na virus, ona je vraćena u dom. 

 Čakširan je naglasila kako se temperatura svim štićenicima kontrolira četiri puta dnevno, a zaposlenicima po dva puta, pri dolasku i odlasku s posla.

 Rad djelatnika organiziran je u dva tima sa smjenama po 12 sati. 

 Napomenula je kako su u toj ustanovi s kapacitetom od 250 ležaja već od kraja veljače uvedene stroge mjere zaštite - obustavljene su posjete štićenicima i njihovi izlasci, a uvedena je stalna kontrola njihova zdravstvenog stanja.

 Inače, nakon što je sinoć potvrđeno da raste broj zaraženih u splitskom Domu za starije i nemoćne, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je kako postoje sumnje u širenje zaraze u još nekoliko takvih domova u državi.

 "Danas nam je dojavljeno za nekoliko sumnji u nekoliko domova. Radi se o Sisku, Pločama, Vinkovcima, pozitivan je i štićenik u Koprivničko-križevačkoj županiji", rekao je Capak za sinoćnji Dnevnik Nove TV.

 U koprivničkom Domu za starije i nemoćne jučer je potvrđena zaraza koronavirusom kod jedne štićenice, 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Dom za starije i nemoćne osobe, siask