Kultura

Nova virtualna izložba: "NAJ u Gradskom muzeju Varaždin"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Gradski muzej Varaždin nastavlja serijal svojih virtualnih izložbi s jednom novom - "NAJ u Gradskome muzeju Varaždin", koja predstavlja odabrane predmete s istoimene izložbe koja je prije desetak godina bila postavljena u palači Herzer tog muzeja.

Kako se napominje u najavi, izlošci su uvršteni po načelu predmetka "naj", pa su se među njima našli oni koji su u fundusu najmanji, najstariji, "najstrašniji" i slično, što je rezultiralo "najposebnijom" izložbom dotad priređenom u Gradskome muzeju Varaždin.

Iz Muzeja najavljuju da će u idućim danima objavljivati izbor predmeta s te izložbe za koju je predmete odabrala Spomenka Težak, muzejska savjetnica u GMV-u.

Autori kataloških jedinica izložbe, koja je bila postavljena na prijelazu 2009/2010 bili su Ljerka Albus, Mirjana Dučakijević, Magdalena Lončarić, Marina Šimek, Spomenka Težak i Miroslav Klemm, ujedno i voditelj stručnog muzejskog tima na projektu, a autori fotografija Branimir Šimek i Andrej Švoger.  

Otkad su muzeji zatvoreni zbog pandemije koronavirusa na Facebook stranicama Gradskog muzeja Varaždin je pod geslom "Fizički zatvoreni, virtualno dostupni" već bila objavljena prva virtualna izložba s temom o tome kako su se Varaždinci u prošlosti nosili s kriznim situacijama i bolestima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRADSKI MUZEJ, VARAŽDIN