Scena

"NOSTALGIJA" JE KARTA DO BUDUĆNOSTI BENDA MAGNAR: Poslušajte prvi singl mladog zagrebačkog rock benda

Piše: PolitikaPlus

Magnar je mladi, ali žestoki, zagrebački rock bend koji se po treći put predstavlja na glazbenoj sceni, ali ovaj put prvim službenim singlom Nostalgija, svježim i dinamičkim progresivnim rockom. 

Pored brojnih priznanja kao što su pobjeda na pulskoj gitarijadi, O' rock festivalu te nagrada Moj prvi Music Pub Zlatka Turkalja za najbolji novi bend 2019., Magnar je krajem prošle godine imao priliku predstaviti se publici u rasprodanoj dvorani Doma sportova kao predgrupa Općoj Opasnosti. Priliku za taj nastup dobili su pobjedivši na natječaju Karta do budućnosti, koji im je omogućio i ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom

Danas već nešto glazbeno zrelija i iskusnija petorka iz Zagreba okupila se krajem 2018. i oni su:  frontmen Noa Rupčić (22), gitarist Jurica Jelača (20), basist Ivan Penava (23), bubnjar Lovro Petrović (18) te lead gitarist i glavni autor teksta i glazbe Ante Škurla (18). 

 


Nostalgija je Magnarov treći singl u produkciji Ivana Mihaljevića, koji s bendom surađuje od njihovog početka, te sadrži brojne nove elemente u njihovoj glazbi. U pjesmi je gostovao i Hrvoje Rupčić, poznati hrvatski glazbenik koji je svojim udaraljkama dodao orijentalnu crtu zvuku pjesme koja se žanrovski svrstava u svježi i dinamički progresivni rock. Kao i prve singlove, Fatamorganu i Ljepotu kaosa, Nostalgiju iznose ekspresivne i melodične vokalne linije Noe Rupčića s čvrstim grooveom i tehnički potkovanim bendom iza njega, no ovaj put s nešto drugačijim pristupom harmonijski i tekstualno.  Spot u režiji Nikole Vidića svoju je premijeru imao na CMC televiziji, glazbenom portalu Music Box dok je radijska premijera pjesme bila na Drugom programu Hrvatskog radija u emisiji Music pub Zlatka Turkalja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ROCK BEND, MAGNAR