Svijet

FRANCUSKA: Francuski liječnik pozirao gol da bi ukazao na nedovoljnu zaštitu medicinskog osoblja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Šezdesetjednogodišnji liječnik opće prakse iz francuskog Pomerola, blizu Bordeauxa fotografirao se gol do pojasa i sliku u nedjelju objavio na društvenim mrežama da bi ukazao na "neodgovoran izostanak pripreme" i zaštite zdravstvenih radnika koji se, kako je napisao, tretiraju poput "topovskog mesa" u borbi protiv koronavirusa. 

Dr. Alain Colombie, na fotografiji gol do pojasa, sa stetoskopskim slušalicama u ušima i s bijelim vrpcama oko glave i lijeve nadlaktice na kojima piše "topovsko meso", agenciji AFP je objasnio da na taj način "žestoko prosvjeduje i istupa u obranu svoje obitelji - zdravstvenih radnika".

"Osuđujem neodgovoran izostanak pripreme za Covid-19 jer na opasnost upozoravam od kraja siječnja", kazao je ljutiti liječnik, pojasnivši da je fotografiju javno objavio "iz gnjeva i potaknut snažnim emocijama."

Od samog početka krize nedostatak zaštitne opreme namijenjene zdravstvenom osoblju, poput maski, dezinficijensa, rukavica i zaštitnih odijela golem je problem.

Iz tog razloga francuska javnost i mnogi njegovi kolege prozivaju francuske vlasti zbog nepripremljenosti na izbijanje pandemije. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, FRANCUSKA