Zagreb

ZAGREB: Stojak predložio Bandiću online održavanje sjednica VGČ i VMO

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak u petak je od gradonačelnika Milana Bandića zatražio da zbog koronavirusa zabrani održavanje sjednica vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora na uobičajeni način - dolaskom na sjednicu - te predložio izjašnjavanje online.

"U Zagrebu se i nadalje sazivaju sjednice pojedinih vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora kao da se oko nas ništa ne događa", rekao je Stojak i pozvao Bandića da izda hitne upute mjesnoj samoupravi Grada Zagreba o neodržavanju sjednica vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora osobnim dolaskom i na taj način pokaže odgovornost za zdravlje svojih sugrađana.

"Ukoliko je održavanje sjednica neophodno radi donošenja važnih odluka, omogućite izjašnjavanje članovima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora konferencijskim video pozivima, e-mailom ili drugim sigurnim online načinima koje nam pruža današnja tehnologija. Ukoliko se niti to ponegdje ne može osigurati, može se bez ikakvog problema organizirati i izjašnjavanje telefonom/mobitelom", kazao je Stojak.

"Iskreno se nadam da niti Vas, niti Vaše odgovorne suradnike u mjesnoj samoupravi Grada Zagreba ne treba podsjećati da su u Republici Hrvatskoj od jučer na snazi odluke Stožera civilne zaštite RH kojima na snagu stupa čitav niz mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana. Ovim odlukama zabranjuju se, između ostalog, i javna okupljanja veća od pet ljudi", podsjetio je Stojak, zastupnik u Gradskoj skupštini i vijećnik u Mjesnom odboru Rudeš Tomislav Stojak.

Stojak je dodao da je zahtjev Bandiću uputio s obzirom na situaciju s koronavirusom i na upute Ministarstva uprave od 13. ožujka o načinu izjašnjavanja i rada predstavničkih tijela županija, gradova i općina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TOMISLAV STOJAK, GRAD ZAGREB