Regija

BIH: Prekida se nastava i u Federaciji BiH, mjere izolacije za strane državljane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vlasti u Bosni i Hercegovini najavile su u srijedu nove mjere radi kontrole širenja koronavirusa uključujući prekid nastave u cijeloj zemlji te karantenu za strane državljane iz nekih virusom pogođenih zemalja.

Ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić kazao je novinarima u Sarajevu kako je krizni stožer zaključio da nastavu treba prekinuti i u tom entitetu, kako su to u utorak učinili i u Republici Srpskoj.

Nastava u školama i na fakultetima u Federaciji BiH bit će prekinuta u četvrtak, a ta mjera za sada će biti na snazi dva tjedna, koliko će biti otkazane i sve kazališne predstave i druga masovna okupljanja. U RS-u su pak odlučili kako nastave i masovnih okupljanja neće biti sve do kraja ožujka.

Istodobno su od srijede u BiH uvedene dodatne mjere nadzora nad osobama koje u tu zemlju dolaze iz inozemstva. Tako će svi stranci koji u BiH doputuju iz Francuske, Njemačke ili Španjolske morati u karantenu na dva tjedna.

Na snazi je potpuna zabrana ulaska državljana Italije, Južne Koreje te Kineza koji dolaze iz provincije Hubei.

U BiH je do srijede potvrđeno sedam slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri su zabilježena na širem području Banje Luke, a tri u Zenici. Prenositelji virusa su bile osobe koje su ranije boravile u Italiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŠKOLE, BIH