Svijet

EPIDEMIJA: U Italiji preminula još dva pacijenta, novi slučajevi u Španjolskoj i Britaniji

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Italiji su umrle još dvije osobe zaražene koronavirusom čime se broj smrtnih slučajeva u toj zemlji popeo na 14, a novi slučajevi zaraze zabilježeni su i u Španjolskoj i Velikoj Britaniji, javljaju u četvrtak agencije.

Načelnik agencije za civilnu zaštitu Italije Angelo Borrelli rekao je novinarima da vlasti još uvijek čekaju potvrdu da je koronavirus uzročnik smrti kod navedene dvije osobe.

Broj zaraženih u Italiji narastao je na 528, s 420 koliko ih je bilo u srijedu, većina njih je u sjevernom dijelu zemlje. Dosad je 40 ljudi ozdravilo - 37 u Lombardiji, i troje ranije u Rimu.

Novi slučajevi zabilježeni su u četvrtak i u Španjolskoj gdje je jedna osoba u "teškom stanju", objavile su vlasti koji traže 'nultog pacijenta' na španjolskom tlu.

U toj je zemlji od početka epidemije zabilježeno 17 slučajeva od kojih samo od ponedjeljka navečer 15.

Među novim slučajevima dvoje je u regiji Madrida među kojima jedan stariji muškarac koji već ima druge bolesti i koji je u teškom stanju. On nije bio u inozemstvu pa se traži od koga se zarazio na španjolskom tlu.

Isti je slučaj s muškarcem (62) kojem je potvrđen koronavirus u srijedu u Sevilli, koji se također vjerojatno zarazio u Španjolskoj.

"Pokušavamo otkriti kako se taj muškarac zarazio", rekao je ministar zdravlja Salvador Illa.

Dva nova pacijenta zabilježena su i u Engleskoj, čime je ukupan broj zaraženih u Velikoj Britaniji narastao na 15.

Oni su prebačeni u posebne centre u Liverpoolu i Londonu, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Zarazili su se dok su bili u Italiji i na Tenerifama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, ŠPANJOLSKA, ITALIJA