Zagreb

PREDSTAVA: Premijerno izvedena predstava Priče iz davnine u kazalištu Trešnja

FOTO: Damil Kalogjera
Piše: PolitikaPlus

Zagreb, 14. veljače – Predstava  Priče iz davnine,  u režiji Paola Tišljarića,  koprodukcija zagrebačkog kazališta Trešnja i dubrovačkog kazališta Marina Držića,  premijerno je izvedena jučer u kazalištu Trešnja.

Premijeru predstave koja oživljava priče naše najveće spisateljice za djecu, Ivane Brlić-Mažuranić, nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i društvenog života kao što Anja Alavanja, Ana Miščević, Teuta Mesaroš, Marijana Mikulić, Radojka Šverko, Ana Vučak Veljača i Ivan Veljača, Ante Krstulović, Nina Violić i mnogi drugi.

Nakon predstave uzvanici su uživali u druženju i domjenku u pošumljenom foajeu kazališta Trešnja koje je uredio Zrinjevac. Svi gosti kući su ponijeli i poklon vrećicu kojom su ih darivali Franck, Pip i Mustela.
U predstavi glume Ivana Bakarić, Glorija Šoletić, Marija Šegvić, Luka Bulović, Matija Čigir, Dubravka Lelas i Paško Vukasović.

Predstavu je dramatizirala Lada Kaštelan. Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografiju Blaženka Kovač Carić, rasvjetu oblikuje Vesna Kolarec koja je i autorica video projekcija, uz Žarka Dragojevića, ujedno i autora glazbe. Plakat je ilustrirala umjetnica OKO.

Na rasporedu je 15., 16., 22. i 23. veljače.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREDSTAVA, gradsko kazalište trešnja