Zagreb

DANIELE GATTI : Koncert koji se ne propušta

Piše: PolitikaPlus

LaFil - Filarmonica di Milano i Zagrebačka filharmonija pod vodstvom velikog maestra Danielea Gattija pripremaju koncert koji se ne propušta - utorak 10.3. u dvorani Lisinski

U utorak, 10. ožujka jedna od najvećih dirigentskih zvijezda današnjice predvodi glazbenike iz čak dva orkestra i priprema koncert koji se ne propušta. U Zagreb stiže maestro Daniele Gatti!

Koncert se održava ususret 150. obljetnici Zagrebačke filharmonije i uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, a Zagrebačka filharmonija daruje sve ljubitelje vrhunske glazbe posebnom cijenom ulaznica, koju ne smijete propustiti!

"Ime koje znači" - "veliki" Gatti, zvijezda je koja se ne propušta! Dirigira u najvećim glazbenim centrima i surađuje s vodećim orkestrima od Bečke do Berlinske filharmonije. Jedan je od nesumnjivo najvećih dirigenata današnjice, a u Milanu vodi novi i sasvim poseban orkestar, LaFil - Filarmonica di Milano, u kojemu najbolji mladi glazbenici sviraju zajedno s nekima od vodećih glazbenika Scale, RAI-a, Gewandhausa, Berlinske i Bečke filharmonije, Francuskoga nacionalnog orkestra i Rimske opere.

Njih 60-tak u Zagrebu udružuju snage s članovima Zagrebačke filharmonije. Čak 120 glazbenika na pozornici dvorane Lisinski izvest će Prvu simfoniju - Titan Gustava Mahlera, a u Odi zemlji iz opere Mila Gojsalića Jakova Gotovca pridružit će im se naša proslavljena sopranistica Lana Kos.

Sve ljubitelje vrhunske glazbe Zagrebačka filharmonija daruje posebnom promotivnom cijenom od 80 kuna za jednu ili 120 kuna za dvije ulaznice. Iskoristite ovu jedinstvenu prigodu i požurite na blagajnu Zagrebačke filharmonije.

Pridružite nam se u utorak, 10.3. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati.

120 glazbenika, Lana Kos, Gotovac i Mahler... "Veliki" Gatti, LaFil - Filarmonica di Milano i Zagrebačka filharmonija... Koncert koji se ne propušta - Jer niste čuli SVE!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, lisinski