Hrvatska

BAČIĆ: Najoštrije osuđujemo napad na novinarku Slobodne Dalmacije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Šef HDZ-ovog saborskog kluba zastupnika Branko Bačić osudio je u petak incident koji se dogodio u Ivanbegovini kod Imotskog, gdje su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je u rodno selo ministra Milana Kujundžića došla istraživati njegovu imovinu.

"Najoštrije osuđujemo napad na novinarku Slobodne Dalmacije, neprimjereno je i neprihvatljivo da se bilo koga napada, pogotovo novinara dok obavlja posao", kazao je Bačić na konferenciji za medije Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru.

Pozdravio je brzu reakciju policije, istaknuvši da je važno da su reagirali odmah i "da su ti nasilnici privedeni i da će biti primjereno kažnjeni".

Očekuju da Kujundžić jasno i transparentno popuni imovinsku karticu

Bačić je ustvrdio da podaci o o imovini i načinu njenog stjecanja moraju biti ispunjeni jasno, transparentno, nedvosmisleno i očekuju, kaže, da to napravi i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

"Očekujemo, ako se greška potkrala, a takvih je grešaka bilo, da ih ispravi i obrazloži. Krivo popunjavanje ili greška u ispunjavanju imovinske kartice nije sukob interesa. Ako u imovini ministra nema nezakonitosti, ako je sve jasno, transparentno i opravdano, onda ta činjenica da je netko greškom ispunio ne bi trebala biti razlog za optuživanje bilo koga", rekao je Bačić.

Krucijalno pitanje je, ističe, je li imovina stečena legalno, ima li svoj odgovor u napomenama koje se moraju vezivati uz navođenje pojedine imovine.

Na pitanje o eventualnoj smjeni ministra, Bačić podsjeća da je opoziv Kujundžića dvaput pokrenut od strane oporbe i da je svaki put njihova inicijativa odbijena.

"Greška u popunjavanju imovinske kartice nije sukob interesa. Ako u imovini ministra nema nezakonitosti onda činjenica da je netko greškom nešto ispunio ne bi trebala biti razlog za smjenjivanje nekoga", kazao je Bačić, dodavši da sve odgovore mora dati ministar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDZ, BRANKO BAČIĆ, NOVINARI