Hrvatska

KUJUNDŽIĆ: Da lažem, ne da bih dao ostavku, nego bih umro od srama da je bilo što neistina

Piše: PolitikaPlus

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je prilikom dolaska u Vladu, aferu s imovinskom kartico.

"Mislim da je dobro da se hrvatska javnost i mediji interesiraju ne samo za javne osobe nego za sve, što su kupili, kako su kupili i kojim novcima", rekao je ministar novinarima.

'Dao sam objašnjenja u zadnja dva dana. Moja žena i ja prije deset godina kupili smo kuću u Markuševcu', kazao je ministar prije ulaska u Vladu. Dodaje da je od prijatelja posudio novac - 40 tisuća eura - i da je to prijavio.

Komentirajući kamatnu stopu kredita, Kujundžić je rekao da tu nema ništa spektakularno, nego da takvu kamatnu stopu imaju svi liječnici i da je to ugovorila Komora.

On i supruga su imali 50.000 eura ušteđevine, a od prijatelja je, kaže, posudio još 40.000 eura i to je prijavio. "Povjerenstvo sve može provjeriti", kaže Kujundžić, dodavši da je novac posudio od prijatelja iz studentskih dana.

"Upisao sam to u imovinsku karticu. Sve je tamo upisano. Moja žena i ja u zadnjih 10 godina s plaćama koje imamo zaradili smo neto oko 5 milijuna kuna i toliko smo otprilike platili državi za poreze, prireze i doprinose koji idu. Iz ovoga je razvidno da tu nema ničega, oni koji su radili i stvarali i imaju", rekao je ministar.

"Ja sam ne spreman izići pred Povjerenstvo, nego u ljudskom smislu i pred bilo koga. Ako se utvrdi da bilo što nije točno, ja bih isti tren ne dao ostavku, nego umro od srama. Sve što sam rekao lako je provjerljivo, a što se zlonamjerno interpretira, to je nešto drugo", rekao je Kujundžić.

"Ja sam sve prikazivao realno. Kada je kuća kupljena 2010., nekretnine su bile na dnu, ništa se nije moglo prodati i tada je ona plaćena 100 tisuća eura. Kada sam je trebao upisivati 2016., tada se budilo tržište i onda je kuća po stručnjacima vrijedila oko 120 tisuća eura, a u međuvremenu su cijene rasle pa sada oni spominju 200, 250 tisuća eura", dodao je i kazao da je sada to teško prodati. "Oko 200 tisuća sam sada unio u imovinsku karticu i sada prodajem tu kuću, a prijatelju ću vratiti posuđeni novac", kazao je. "Tko mi nađe kupca, dajem proviziju" 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN KUJUNDŽIĆ, NEKRETNINE