Hrvatska

MINISTAR: Kujundžić za sad za Plenkovića, a poslije izbora za pobjednika

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak je izjavio da za sada, uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u podržava Andreja Plenkovića, a nakon izbora podržavat će onoga tko pobijedi.

"U ovom trenutku apsolutno podržavam Andreja Plenkovića, a nakon izbora podržavat ću onoga tko demokratski i pošteno pobijedi", rekao je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade, ne otkrivajući svoga favorita na izborima u HDZ-u koji će se održati na proljeće.  

Kandidature za čelno mjesto u stranci, uz Plenkovića, najavili su Davor Ivo Stier, Miro Kovač i Ivan Penava, a Kujundžić nije otkrio tko je njegov kandidat, rekavši samo kako o svima misli "sve najbolje".

Nakon najava dvojice HDZ-ovih zastupnika koji su dali naslutiti da će biti za opoziv HNS-ove ministrice Blaženke Divjak, ministar odgovara da on ne zna za podjele, ali i da je u politici sve moguće, pa tako i da prijedlog SDP-a za opozivom Blaženke Divjak 'prođe' u Saboru.

Vezano za onečišćenje zraka u Zagrebu, rekao je kako to nisu doze koje zabrinjavaju, ali i da je to upozorenje svima da briga za klimatska zbivanja treba biti ozbiljna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, Milan Kujundžić