Hrvatska

BOŽINOVIĆ O UBOJSTVIMA U SPLITU: Policija nije imala saznanja o povezanosti počinitelja i žrtava

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović ustvrdio je u ponedjeljak da je policija u slučaju trostrukog ubojstva u Splitu postupila profesionalno i u najkraćem roku otkrila počinitelja.

"Nisam sumnjao da će policija u najkraćem vremenu otkriti počinitelja i vratiti sigurnost na ulice Spita", istaknuo je Božinović na konferenciji za novinare u Banskim dvorima na kojima se osvrnuo na trostruko ubojstvo u Splitu.

Božinović je rekao kako je cijelo vrijeme bio u kontaktu s načelnikom splitske policije i glavnim ravnateljem policije da je policija radila profesionalno te nije bilo naznaka da će se dogoditi.

"Naravno da je taj događaj izazvao strah i zabrinutost. Imamo potpuno povjerenje u stručnost, profesionalnost i efikasnost hrvatske policije. Učinit ćemo sve da percepciju sigurnosti dovedemo do razine da se ljudi osjećaju sigurnima", poručio je ministar istaknuvši da statistike za ovu godinu idu u prilog policijskom radu.

"Policija je po pitanju organiziranog kriminala napravila rezultate koji su bolji nego u proteklom razdoblju".

"Policija je profesionalno radila svoj posao. Nisu imali nikakva saznanja koja bi povezala počinitelja s osobama koje su poginule u ovom događaju. Oni jesu bili od ranije poznati policiji po drugim djelima, ali nije bilo nikakve veze koja bi ih spajala u konkretnom djelu ili koja bi bila naznaka da se dogodilo što se dogodilo", rekao je Božinović.

Tri osobe ubijene su u subotu iz vatrenog oružja u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. 

Policija je 2 sata i 45 minuta nakon ubojstva uhitila 25-godišnjeg Filipa Zavadlava u Splitu, koji bi a danas trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je u nedjelju za vrijeme pretrage u stanu jedne od žrtava pronašla 135 grama kokaina, a oko 18 sati pronađena je i automatska puška kojom su ubijena trojica mladića. Na konferenciji za medije iz policije su kazali da je Zavadlav iz puške ispalio 36 metaka i oštetio dva vozila, a u jednom od tih automobila bile su i tri osobe koje nisu bile meta napada.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

UBOJSTVA, DAVOR BOŽINOVIĆ