Hrvatska

DANAS SE POKUŠAO ISPRIČATI ZBOG MORBIDNE IZJAVE: Beljak o udbaškim ubojstvima emigranata: "Više od 100? Očito nedovoljno!

Piše: PolitikaPlus

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, objavom na Twitteru o ubojstvima UDBA-e u emigraciji izazvao je žestoke reakcije. Beljak je, naime, ustvrdio da UDBA nije pobila dovoljno ljudi.

Sve je započelo odgovorom na tvit Katie Pavlich, američke komentatorice hrvatskih korijena, koja je još prije sedam godina objavila da je njezina obitelj u bivšoj Jugoslaviji "morala zapisivati imena ljudi koji su dolazili u njihov dom, uključujući i članove obitelji, kako bi vlada mogla doći provjeriti".

Prije tri dana jedan je korisnik spomenute mreže na njezinu objavu odgovorio napisavši da je i njegova obitelj bila na nišanu vlade iako je živjela u New Yorku.

Naime, Renato Rančić je u Twitter komentaru istaknuo da je njegova obitelj bila meta atentata te da je u inozemstvu od 1945. do 1990. godine UDBA počinila preko 100 političkih atentata u hrvatskim zajednicama (SAD, Njemačka, Kanada i Australija).

Odgovor Kreše Beljaka je u najmanju ruku šokantan.

"Više od 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od '91. do '99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama, koji su nažalost pobjegli UDBA-i", napisao je predsjednik HSS-a.

Beljak je tvit obrisao, a danas se zbog njega POKUŠAO ispričati.

"U vezi ovog mog nespretnog i nesretnog tweeta. Taj tweet je dio šire rasprave, pune uvreda i laži. No, nebitno. Žao mi je što se iz moje objave dalo zaključiti kako podržavam politička ubojstva, a to naravno, nije istina. Žalim i ako sam nekoga uvrijedio. Pogriješio sam", napisao je Beljak danas na Twitteru.

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krešo beljak