Zagreb

Bandić o sjedenju pored državnog odvjetnika: Meni nije ništa neugodno. Pravda na kraju pobijedi. Ovo nije 45. i '6., ne možete vješati čovjeka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u petak da mu nije neugodno što je sinoć u svečanoj loži HNK na koncertu u povodu hrvatskog predsjedanja EU-om sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, jer, kaže, institucija presumpcije nevinosti vrijedi i za njega.

"Meni nije ništa neugodno. Pravda na kraju pobijedi. Ovo nije 45. i '6., ne možete vješati čovjeka. Institucija presumpcije (nevinosti) vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika", rekao je gradonačelnik Bandić na pitanje novinara je li mu neugodno, s obzirom na optužbe koje ima, to što je sinoć u loži Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

''Ja vam mogu reći da sam se ugodno osjećao. Program je bio fenomenalan. Sjedio sam u loži broj sedam, mislim, tamo gdje je protokol Vlade smjestio državne dužnosnike, pa i sudomaćina, gradonačelnika grada Zagreba", istaknuo je Bandić na pitanje je li znao da će sinoć u HNK sjediti pokraj Jelenića, šefa institucije koja je protiv njega podigla više potvrđenih optužnica.

Dodao je kako misli da su s njim sjedila dva potpredsjednika Sabora i gospodin Jelenić i da nema tu što više ni oduzeti ni dodati.

Protokol Vlade Republike Hrvatske je smjestio gradonačelnika tamo gdje treba, a gradonačelnik ide tamo gdje je pozvan i gdje ga smjeste, izjavio je Bandić novinarima u zagrebačkom Zoološkom vrtu gdje su predstavljene nastambe za endemske vrste čovječju ribicu i dinarskog voluhara.

Državno odvjetnišvo izvijestilo je pak da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić uputio pismo Vladi u kojem je izrazio negodovanje zbog rasporeda sjedenja na koncertu u HNK.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, dražen jelinić