Hrvatska

Kujundžić: Raspisujemo specijalizacije iz pedijatrije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u petak, komentirajući nedostatak 40-ak pedijatara u Hrvatskoj. da se niz godina nisu raspisivale specijalizacije iz pedijatrije, što se nastoji ispraviti u zadnje tri godine kada su otvoreni brojni natječaji za specijalizaciju iz pedijatrije.

S jedne strane, u liječenju djece imamo najviše standarde u Europi jer našu djece liječe pedijatri, a u većini europskih zemalja liječnici obiteljske medicine. No, imamo dugogodišnji zaostanak u specijalizacijama iz pedijatrije, rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima.

"U zadnje tri godine smo povećali broj specijalizacija i sada imamo otvorene brojne natječaje tako da stimuliramo mlade ljude da idu specijalizirati pedijatriju. Neće ići preko noći kao rješenje, ali sigurno ugroze neće biti", ustvrdio je Kujundžić.

Osvrnuo se i na sinoćnju debatu predsjedničkih kandidata. Na pitanje otkriva li predsjednica u debatama stvari koje ne bi trebala, poput one da se bivše šef SOA-e Dragan Lozančić miješa u politčke procese Kujundžić je odgovorio: "Vi koji pratite debate sigurno znate da se radi o dva karijerna iskusna političara i oni sigurno znaju dozirano što otkrivaju. Taj upit postavite predsjednici".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN KUJUNDŽIĆ