Sport

PRIPREME: Rukometaši se kompletirali i otputovali u Poreč

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u srijedu u Zagrebu te odmah potom krenula u Poreč gdje će odraditi posljednji dio priprema za Europsko prvenstvo koje će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji od 9. do 26. siječnja.

Reprezentacija se konačno kompletirala, jer su se priključili i igrači koji nastupaju u Njemačkoj, tako da će izbornik Lino Červar, napokon moći početi uigravati ekipu prema svojim vizijama i željama. Ostaje žal što u tim pripremama, ali i na EURU neće moći računati na trojicu igrača koji su se ozlijedili tijekom priprema, Lovru Mihića, Frana Miletu i Luku Šebetića što bitno mijenja planove i ideje izbornika Červara kada je igra u pitanju, a posebno obrana. Naime, barem dvojica od njih trojice, našla bi svoje mjesto u ekipi koju će hrvatski izbornik odvesti u Graz na prvi krug Europskog prvenstva.

Kapetan Domagoj Duvnjak uoči odlaska u Poreč izjavio je kako je spreman za nastup na EP.

"Grupa izgleda lakša na papiru, ali to nije tako, mislim da je jako nezgodna i da su jako teške utakmice. Kao i svake godine, ponavljam da je prva utakmica najteža, ova s Crnom Gorom. Ja sam zdrav i jedva čekam početak", rekao je Duvnjak.

U sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču igrat će se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar.  Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak 3. siječnja susretom u 18 sati u Žatiki. Dan kasnije, 4. siječnja u 16.50 sati igraju Hrvatska i BiH, a turnir se završava u nedjelju 5. siječnja susretom Hrvatska - Katar, koji također počinje u 16.50 sati.

Hrvatska će u prvom krugu EP-a igrati u Grazu s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom.

 

Popis igrača za treću fazu priprema:

Marin Šego – Montpellier 

Matej Ašanin – PPD Zagreb

Zlatko Horvat – PPD Zagreb

Vlado Matanović – Gorenje Velenje

David Mandić – PPD Zagreb

Valentino Ravnić – PPD Zagreb

Željko Musa – Magdeburg

Marino Marić – Melsungen

Marin Šipić – PPD Zagreb

Domagoj Duvnjak – THW Kiel

Marko Mamić – Leipzig

Josip Šarac – Celje PL

Matej Hrstić – PPD Zagreb

Luka Cindrić – Barcelona

Igor Karačić – Vive Kielce

Luka Stepančić – MOL-PICK Szeged

Josip Vekić – PPD Zagreb

Ivan Martinović – Hannover-Burgdorf

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KAUBOJI, RUKOMET