Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK Između Delnica i Kikovice samo osobna vozila

Piše: PolitikaPlus

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na dijelu dionice autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između južnog dijela tunela Sveti Rok i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat zbog jakog vjetra.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti pa vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali, između Ruskamena i Lokve Rogoznice, vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju, a u Slanom (Banja) vozi se jednim trakom, naizmjence.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Katamaran na liniji Split - Bol (Brač) - Jelsa (Hvar) plovit će na relaciji Stari Grad - Split, bez uplova u luke Bol i Jelsa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET