Hrvatska

DOČEK NOVE GODINE: Novogodišnja noć u Rijeci uz Ninu Badrić i Dubioza kolektiv

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Rijeci i Opatiji i ove godine bit će organiziran doček Nove godine na otvorenome – u Rijeci će uz druge izvođače nastupiti Nina Badrić i Dubioza Kolektiv, a u Opatiji Queen Real Tribute i Abba Real Tribute Band.

Prema podacima iz kvarnerskih turističkih zajednica, riječki doček Nove godine na otvorenom bit će, uobičajeno, na Korzu, uz vatromet u ponoć, kuhano vino i ostalu raznoliku ugostiteljsku ponudu.

U Opatiji će prvi slaviti najmlađi, za koje će u jutarnjim satima sati bit priređen Dječji doček Nove godine na Maloj sceni Ljetne pozornice, uz animatore i dječji vatromet.

Središnji opatijski doček Nove godine bit će ispred gradske tržnice uz Queen Real Tribute, Abba Real Tribute Band i goste, dok će na Ljetnoj pozornici Nova godina biti dočekana uz Dellboyse.

Uz ostali bogati novogodišnji program, prvog dana nove godine točno u podne na terasi hotela Kvarner bit će održana tradicionalna, novogodišnja zdravica. Uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić poželjet će svima sreću u novoj godini i nazdraviti šampanjcem iz prigodnih čaša, koje će posjetitelji zadržati kao uspomenu na opatijsku „najluđu noć“.

Opatijski kukali tradicionalno će otvoriti kupališnu sezonu i okupat će se prvog dana Nove godine u moru ispred Portića, nedaleko kipa Djevojke s galebom.

Dočeci Nove godine na otvorenom priređuju se i u drugim kvarnerskim i goranskim gradovima i općinama, kao i podnevni ispraćaji stare godine. 

Tako će, po dvadeseti put za redom, stara godina biti ispraćena u središtu Fužina točno u podne, uz raznovrsnu ugostiteljsku ponudu.

Pripremljena je tradicionalna veselica, a za muziku i zabavu su zaduženi grupa Face i voditelj Davor Dretar Drele.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DOČEK NOVE GODINE, RIJEKA