Sport

PRIPREME: Rukometna reprezentacija krenula u drugi dio priprema za EP 2020.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u četvrtak u Zagrebu te je odmah krenula u Poreč na drugi dio priprema za Europsko prvenstvo 2020.

Reprezentacija još uvijek nije u punom sastavu jer reprezentativci koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi posljednje susrete igrat će 29. prosinca i priključit će se pripremama u završnoj fazi, odnosno 1. siječnja. 

Na pripreme u Poreč, koje će trajati do 30. prosinca, izbornik Lino Červar poveo je 20 igrača. U osam treninga koliko ih je planirano da se održi u Poreču reprezentacija će raditi na uigravanju linija, nekim taktičkim elementima, ali i na analizi suparnika.

Druga faza priprema završava 30. prosinca, kada će igrači dobiti dva dana slobodno da predahnu i dočekaju Novu godinu u krugu obitelji i najdražih. Novo okupljanje je 1. siječnja i tada će reprezentacija u kompletnom sastavu krenuti u završnu fazu priprema u sklopu koje će biti održan i turnir Croatia kup. Na Croatia kupu 3. siječnja sastaju se BiH - Katar, dan kasnije igrat će Hrvatska i BiH, a turnir završava 5. siječnja susretom Hrvatska – Katar.

Na Europsko prvenstvo, kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska od 9. do 26. siječnja, putovat će 16 rukometaša. 

Na EP-u Hrvatska je u skupini A i igrat će u Grazu. Suparnici su joj Crna Gora (9. siječnja), Bjelorusija (11. siječnja), te Srbija (13. siječnja). Dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina idu u drugi krug.

U drugom krugu Hrvatska se križa sa po dvije najbolje reprezentacije iz skupine B (Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina) i skupine C (Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska), a igra se u Beču.

 

Popis igrača za drugu fazu priprema u Poreču:
VRATARI -
Marin Šego – Montpellier
Matej Ašanin – PPD Zagreb
Mate Šunjić – Ivry

KRILA -
Zlatko Horvat – PPD Zagreb
Vlado Matanović – Gorenje Velenje
Ivan Vida – Nexe
David Mandić – PPD Zagreb
Marin Jelinić – Nexe
Valentino Ravnić – PPD Zagreb

KRUŽNI NAPADAČI -
Marin Šipić – PPD Zagreb
Nikola Grahovac – Dubrava

BEKOVI -
Josip Vekić – PPD Zagreb
Josip Šarac – Celje Pivovarna Laško
Ante Kuduz – Dinamo Bukurešt
Matej Hrstić – PPD Zagreb
Luka Cindrić – Barcelona
Igor Karačić – Vive Kielce
Ante Gadža –  PPD Zagreb
Luka Stepančić – PICK Szeged
Luka Šebetić – Tremblay 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PRIPREME, KAUBOJI, RUKOMET