Sport

TUDOR: Želim napraviti Hajduk boljim klubom nego što je sada

Piše: PolitikaPlus

Proslavljeni bivši hrvatski nogometni reprezentativac 41-godišnji Igor Tudor u ponedjeljak je predstavljen kao novi trener splitskog Hajduka, na čijoj bi klupi trebao ostati do ljeta 2022.

Tudor je treći trener Hajduka u ovoj sezoni, nakon što su otkaze dobili njegovi prethodnici Siniša Oreščanin i Damir Burić.

Na klupu kluba u kojem je započeo nogometnu karijeru dolazi po drugi put, nakon što je u prvom mandatu, od travnja 2013. do veljače 2015. godine, vodio "Bijele" u ukupno 77 službenih utakmica i afirmirao brojne mlade igrače ponikle u omladinskom pogonu.

"Dat ću sve od sebe da napravim Hajduk boljim klubom nego što sad jest. Hajduk samo priznaje titule i trofeje, to govori povijest ovog kluba. Vidjet ćemo u sljedeće dvije i pol godine što ćemo uspjeti napraviti. Bilo je puno lijepih i loših trenutaka. Živeći u ovom gradu morate se vezati za ovaj klub, a posebno netko tko je poput mene prošao toliko toga s ovim klubom", poručio je Tudor na predstavljanju u Bijelom salonu poljudskog stadiona, na kojem su uz njega bili predsjednik Uprave Marin Brbić, savjetnik predsjednika Uprave za sportska pitanja Mario Stanić i sportski direktor Ivan Kepčija.  

"Dok god Hajduk nije prvak ovdje nitko nije zadovoljan," dodao je Tudor poručivši kako su za Hajduk dobre samo titule, jer je takva povijest kluba.

Naglasio je kako je sadašnje stanje u Hajduku psihološki teže nego kad je on prvi puta bio trener tog kluba u razdoblju od travnja 2013. do veljače 2015.,  te da postoje "struje", ali da se njim ne treba baviti.

"Hajduk je klub u kojem je teško raditi, ali ja ne tražim alibi. Ja sam došao napraviti nešto dobro za klub," poručio je.

Što se tiče igračkog kadra, Tudor je rekao kako će oslonac biti omladinska škola kluba, a dovodit će se igrači koji, kako se izrazio, "odgovaraju vrsti nogomet koju ja želim i koji odgovaraju podneblju".

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić je istaknuo kako vjeruje da je Tudor dugoročno trenersko rješenje.

"Vjerujem da smo doveli dugoročno rješenje za Hajdukovu klupu. Riječ je o našem bivšem treneru koji je radio po Europi, a i u Hajduku se najduže zadržao u posljednjih 15-20 godina. Uostalom, posljednji trofej nam je donio upravo on", rekao je Marin Brbić.

Sportski direktor kluba Ivan Kepčija je istaknuo kako klub ima velik očekivanja od bivšeg "vatrenog".

"Od Tudora imamo velika očekivanja,  sva njegova energija, entuzijazam, strast i iskustvo koje donosi bit će doprinos našem rastu," kazao je Kepčija.

Savjetnik predsjednika uprave za sportsku politiku Mario Stanić je za Tudora rekao da je mlad trener s međunarodnim iskustvom koji je izdanak Hajduka i prošao je sve razine splitskog kluba.

"Ne postoji bolji trener od Tudora za posao koji nas čeka," poručio je Stanić.

Tudor je na klupi Hajduka osvojio Hrvatski kup, nadigravši zagrebačku Lokomotivu u dvije finalne utakmice.

Nakon što je 2015. godine napustio Hajdukovu klupu, Tudor je svom trenerskom opusu dodao angažmane u grčkom PAOK-u, turskim klubovima Karabuksporu i Galatasarayu, a dvaput je bio i trenerom talijanskog Udinesea, na čijoj je klupi u drugom mandatu bio od ožujka do studenog ove godine.

Tudor će prvu momčad Hajduka preuzeti početkom siječnja i povesti je na zimske pripreme za nastavak sezone. Prvi službeni dvoboj novoimenovanog stratega Hajduka bit će prvenstveni ogled protiv Varaždina , nakon 2015. godine, očekuje 2. veljače u prvenstvenom ogledu u Varaždinu protiv istoimenog domaćina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAJDUK, IGOR TUDOR