Hrvatska

Četiri godine i 10 mjeseci zatvora: Potvrđena presuda Horvatinčiću za smrt talijanskih supružnika

Piše: PolitikaPlus

Županijski sud u Zadru donio je odluku o žalbi Tomislava Horvatinčića na osuđujuću nepravomoćnu presudu zbog usmrćenja talijanskog bračnog para.Potvrđena je presuda prvog stupnja od četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

- Obavještavam Vas kako je drugostupanjska odluka u kaznenom predmetu Županijskog suda u Zadru poslovni broj Kž-180/19 koji se vod protiv Tome Horvatinčića zbog kaznenog djela iz čl. 272. st. 3. KZ/97 donesena i otpremljena strankama, priopćio je glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković.

Zadarski list objavio je kako je zadarski sud potvrdio osuđujuću presudu. Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević kaže kako odluku još nisu primili. V.d. županijskoga državnog odvjetnika u Zadru Emilio Kalabrić potvrdio je za Radio Zadar da su jučer poslijepodne zaprimili odluku zadarskoga suda, ali o sadržaju nije htio govoriti.

Podsjetimo, Tomislav Horvatinčić je na Općinskom sudu u Šibeniku nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. poginulo dvoje talijanskih nautičara. Horvatinčićeva je obrana na ročištu u rujnu pred Županijskim sudom u Zadru, koji odlučuje o žalbama, iznijela argumente kojim pokušava srušiti nepravomoćnu presudu šibenskog suca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sud, preszda, tomislav horvatinčić