Hrvatska

PREDSJEDNICA: Grabar-Kitarović predala DIP-u 231.652 potpisa za predsjedničku kandidaturu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović predala je u utorak Državnom izbornom povjerenstvu 231.652 potpisa, kojima će od građana na izborima 22. prosinca tražiti potporu za novi predsjednički mandat.

 "Zahvaljujem svima koji su dali potpise, bilo da su članovi HDZ-a, simpatizeri ili građani i državljani RH. Naravno, zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale. Zahvaljujem svim volonterima koji su marljivo skupljali potpise kroz ove zimske dane“, kazala je Grabar-Kitarović u kratkoj izjavi novinarima nakon predaje kandidature.

Komentirajući svoju izjavu da bi zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nosila kolače u zatvor ako bi bio osuđen, kazala je kako je rekla "ono što mora postojati u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja pravomoćnom sudskom presudom“.

Grabar Kitarović više nije htjela odgovarati na novinarska pitanja, kao ni predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković koji je predvodio široko izaslanstvo HDZ-a i stranaka koje podupiru njezinu kandidaturu.

Osim HDZ-a, Grabar Kitarović za još jedan mandat na Pantovčaku podupiru i Bandićeva stranka rada i solidarnosti, HDS i HSP AS.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POTPISI, KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ