Scena

Tina Turner: "Sretna sam što imam 80 godina"

Piše: PolitikaPlus

Danas slavimo istinsku glazbenu umjetnicu, nevjerojatnu pjevačicu, neupitnu glazbenu ikonu i vječnu inspiraciju ● Tina Turner jedna je od najprodavanijih umjetnica svih vremena ● Njezina najprodavanija kompilacija "Simply The Best" objavljena je na dvostrukom vinilu
 

Danas, 26. studenog, slavimo istinsku glazbenu umjetnicu, nevjerojatnu pjevačicu, neupitnu glazbenu ikonu i vječnu inspiraciju – Tinu Turner, koja na današnji dan slavi svoj 80. rođendan! Kako bi ovaj predivan trenutak podijelila sa svojim obožavateljima, Tina Turner je snimila emotivnu i inspirirajuću video poruku koju možete pogledati na povezniciovdje.

Tina Turner jedna je od najprodavanijih umjetnica svih vremena (200 milijuna ploča), osvojila je 11 nagrada Grammy i zapalila pozornice nastupajući solo ili u društvu velikih glazbenih zvijezda poput Micka Jaggera ili Beyoncé koja je na zajedničkom nastupu 2005. izjavila: "Nikad neću zaboraviti trenutak kad sam te [Tina Turner] prvi put ugledala na pozornici, nikada u životu nisam vidjela moćniju ženu, tako neustrašivu i tako fenomenalnu", hvaleći pritom svog najvećeg glazbenog idola.


Tina Turner nadahnjuje milijune diljem svijeta svojom osobnom pričom, pjevanjem, plesom, pozitivnim stavom i širokim osmijehom. Njezino glazbeno naslijeđe zbirka je nekih od najpoznatijih pjesama svih vremena, samo izgovorite stih "You’re simply the best" i svi će u glas zapjevati sljedeći! Izvorno objavljena 1991. godine, kompilacija "Simply The Best" dosegla je višestruko platinastu nakladu, provela čak dvije godine na britanskim top listama te je jedna je od najprodavanijih kompilacija svih vremena. Ovih dana, povodom 30. godišnjice naslovne pjesme "The Best", objavljena je i na dvostrukom LP izdanju te donosi neke od najomiljenijih pjesama iz pjesmarice Tine Turner, poput "What Love Got To Do With It", "I Wanna Lose You", "Steamy Windows" i "Private Dancer".


Kompilaciju na dvostrukom vinilu potražite od četvrtka i u Dancing Bear dućanima u Zagrebu, Osijeku i Splitu te na našem web shopu na www.dancingbear.hr!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tina turner, glazba