Hrvatska

Stanje u prometu: HAK: Kolnici mokri, zbog vjetra u prekidu brojne trajektne linije

Piše: PolitikaPlus

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, ponegdje ima i magle, ZBog vjetra u prekidu su  brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto klub (HAK).

Zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica.
Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; A6 Rijeka-Zagreb; Jadranska magistrala (DC8); Paški most; Krčki most; most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.
Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima ne cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. 

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan), a radovi traju do 15.11.2019.godine.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

Zbog vjetra, u prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije

Linije u prekidu:
trajektne: Sućuraj-Drvenik, Stinica-Mišnjak, Šibenik-Kaprije-Žirje, Zadar (Gaženica)-Ist (Kosirača)-Olib-Premuda (Krijal)-Mali Lošinj (putovanje će se izvršiti u nedjelju 17.11.2019. ako vremenski uvjeti dopuštaju), Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir-Soline;
 brodske: Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice; Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj-Unije-Susak; Komiža-Biševo;
 katamaranske: Split-Rogač-Milna, Rab-Lun-Tovarnele (Novalja)-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split; Split-Hvar-Korčula.
Zbog jakog juga promet na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd održavat će se prema plovidbenom redu za Biograd.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET