Hrvatska

HNS: Svi Mostovi uspjesi i reforme izgledaju poput praznog papira

Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz HNS-a su u petak odbacili te najtužnijim oblikom populizma nazvali Mostove prozivke da ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak treba dati ostavku jer više nema potporu učitelja i profesora, uzvraćajući mostovcima da njihovi uspjesi i reforme izgledaju poput praznog papira.

 "Most i reforme dijametralno su suprotni pojmovi i kada takva pogubljena organizacija proziva najuspješniju ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak, onda znamo da smo na pravom putu i da radimo dobar posao", priopćili su iz HNS-a.

Ističu kako svi Mostovi uspjesi i reforme izgledaju poput praznog papira, dok njihov napad na ministricu Blaženku Divjak smatraju najtužnijim oblikom populizma te poručuju kako neće dopustiti takve neutemeljene napade.

Mostovce pozivaju da pročitaju dokument Dvije godine promjena, koji je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koji, kaže u priopćenju predsjednik saborskog Kluba HNS-a Milorad Batinić, jasno objašnjava koliko je toga učinjeno u kurikularnoj reformi, reformi strukovnog obrazovanja, poticanja izvrsnosti u znanosti...

"Prvi razlog za to je da kao politička organizacija raspolažu punim informacijama i ne obmanjuju javnost, a drugi da možda - iako čisto sumnjamo da to mogu – nešto nauče o tome kako se provode reforme, koje su svojedobno tako strastveno zazivali i potom u njihovom provođenju kroz dva očajna pokušaja vladanja dosta spektakularno propali", zaključuju u HNS-u.

Iz Kluba zastupnika Mosta u petak su poručili da ministrica Divjak treba dati ostavku jer više nema potporu učitelja i profesora, što je, kažu, jasno nakon propalih pregovora sa sindikatima u obrazovanju.

Marko Sladoljev kazao je da se Divjak u vrijeme početka štrajka ponašala kao sindikalni predstavnik, ali kada je došlo "stani-pani" i trebalo izabrati političku funkciju ili interese profesora, odlučila se za interese svoje političke stranke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HNS, MOST