Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvojio ulaznice za hit-predstavu SIRENA I VIKTORIJA

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PETKA 15. 11. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Teatar Rugantino i portal politika+, u kojem za hit-predstavu SIRENA I VIKTORIJA, koja će biti na programu u NEDJELJU 17. 11. u 20.00 sati, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, darujemo 2x2 ulaznice. Imena dobitnika objavljujemo na portalu. Dobitnici NEĆE pojedinačno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje mogu podići na blagajni KD „Vatroslava Lisinskog“ uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 19.00 sati.

 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU;  Mirela Matijević Erceg i 
Anita Čavka,
čestitamo!


Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Nagradno pitanje za predstavu SIRENA I VIKTORIJA je: Kako se zove glumica koja u predstavi SIRENA I VIKTORIJA tumači lik Viktorije?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL; [email protected]

 

Predstava „Sirena i Viktorija“ - komedija koju publika obožava - 17. 11. u Maloj dvorani Lisinski!

Predstava “Sirena i Viktorija” Teatra Rugantino, od premijere u siječnju niže same uspjehe kod publike i kritike. Ova moskovska priča dijeli s publikom mnoštvo nijansi muško-ženskih odnosa kao i post-tranzicijskih problema i upitnika. No, unatoč ozbiljnosti navedenih tema “Sirena i Viktorija” je ispunjena smijehom, a u njoj, iz izvedbe u izvedbu, uživa publika i nagrađuje vrhunsku glumu Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja te režiju Filipa Grinvalda – velikim i dugotrajnim aplauzom.

Novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima te je naizgled pobjednica tranzicijskog maratona. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi doktoricu engleske filologije Viktoriju. Ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i supruga. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa žigola koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mladi astronom Konstantin, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava šišajući pse po kućama... 

Gostovanja u studenome predstava „Sirena i Viktorija“ započet će s Istrom (Umag 7. 11. i Medulin 8. 11). Sredinom mjeseca je u Sesvetama (16. 11.), a zatim u zagrebačkoj Maloj dvorani Lisinski (17. 11.) koju i dalje uredno puni (Sirena, Vika i Kostja uvukli su se pod kožu publici). Gospić je posljednje gostovanje u studenome (20. 11.) gdje će publika saznati što dvije dame utapaju u votki, zbog čega se prijateljice okreću jedna protiv druge, tko ispunjava sve fantazije, što se radi kad se otkrije zvijezda te što preostaje kad više ništa ne grije srce…

“Sirenu i Viktoriju” kritika hvali, a publika je oduševljena

Sanja Doležal, pjevačica i televizijska voditeljica:
“Sirena i Viktorija” izvanredna je predstava s briljantnim glumcima. Drago mi je da se krenulo u prikazivanje suvremenika, onog što je nama blisko, nekog tko super ocrtava kroz što prolaze tranzicijske zemlje. Svu nemoć i nesnalaženje u tim vremenima. Puno smijeha, ali i grča u želucu, dokaz je da se kroz komediju zabune gledatelj može držati prikovan za stolac cijelo vrijeme.

Davor Dretar Drele, televizijski i radijski voditelj:
Budući da se slabo razumijem u kazališnu kritiku, ne znam točno objasniti zašto mi se tako jako sviđa “Sirena i Viktorija”, ali mi je jasno k’o dan da ću svima preporučiti da pođu i pogledaju. Vjerojatno zato što jako sliči na život, čas je smiješna, čas ozbiljna, čas komična, a na trenutak i tragična. Ako su mene, starog mizantropa i pesimista, ugodno opustili, nasmijali i zabavili, zašto ne bi i vas? Od svega srca preporučujem pogledati “Sirenu i Viktoriju”, barem jednom, a dozvoljeno je i više puta.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TEATAR RUGATINO, lisinski, predstava