Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvojio ulaznice za predstavu 'Sirena i Viktorija'

Piše: PolitikaPlus

Od danas do SRIJEDE 23. 10. do podneva „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju Teatar Rugantino i portal politika+, u kojem za hit-predstavu SIRENA I VIKTORIJA, koja će biti na programu u ČETVRTAK 24. 10. u 20.00 sati, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, darujemo 2x2 ulaznice.

 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU;  Nada Petak i Nikolina Jertec.


Dobitnici NEĆE posebno biti obaviješteni o načinu preuzimanja osvojenih ulaznica, koje mogu podići na blagajni KD „Vatroslava Lisinskog“ uz predočenje osobne iskaznice na dan predstave od 19.00 sati.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode TOČNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Nagradno pitanje za predstavu SIRENA I VIKTORIJA je: Kako se zove glumica koja u predstavi SIRENA I VIKTORIJA tumači lik Sirene?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

Predstava „Sirena i Viktorija“ - komedija koju publika obožava - 24. 10. u Maloj dvorani Lisinski!

Vrhunski glume Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary - nećete se prestajati smijati!

Predstava “Sirena i Viktorija” Teatra Rugantino, od premijere u siječnju niže same uspjehe kod publike i kritike. Ova moskovska priča dijeli s publikom mnoštvo nijansi muško-ženskih odnosa kao i post-tranzicijskih problema i upitnika. No, unatoč ozbiljnosti navedenih tema “Sirena i Viktorija” je ispunjena smijehom, a u njoj, iz izvedbe u izvedbu, uživa publika i nagrađuje vrhunsku glumu Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja te režiju Filipa Grinvalda – velikim i dugotrajnim aplauzom.

Novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima te je naizgled pobjednica tranzicijskog maratona. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi doktoricu engleske filologije Viktoriju. Ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i supruga. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa žigola koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mladi astronom Konstantin, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava šišajući pse po kućama... 

Ovaj mjesec, uz Zagreb gdje će “Sirena i Viktorija” osim u Maloj dvorani Lisinski (24. 10.) igrati i na Festivalu komedija VIII. Bobijevi dani smijeha (26. 10.), ovu će raskošnu komediju s jakom, emotivnom porukom moći pogledati i publika u Valpovu (29. 10.) i Vukovaru (30. 10.).

“Sirenu i Viktoriju” kritika hvali, a publika je oduševljena

Sanja Doležal, pjevačica i televizijska voditeljica:
“Sirena i Viktorija” izvanredna je predstava s briljantnim glumcima. Drago mi je da se krenulo u prikazivanje suvremenika, onog što je nama blisko, nekog tko super ocrtava kroz što prolaze tranzicijske zemlje. Svu nemoć i nesnalaženje u tim vremenima. Puno smijeha, ali i grča u želucu, dokaz je da se kroz komediju zabune gledatelj može držati prikovan za stolac cijelo vrijeme.

Davor Dretar Drele, televizijski i radijski voditelj:
Budući da se slabo razumijem u kazališnu kritiku, ne znam točno objasniti zašto mi se tako jako sviđa “Sirena i Viktorija”, ali mi je jasno k’o dan da ću svima preporučiti da pođu i pogledaju. Vjerojatno zato što jako sliči na život, čas je smiješna, čas ozbiljna, čas komična, a na trenutak i tragična. Ako su mene, starog mizantropa i pesimista, ugodno opustili, nasmijali i zabavili, zašto ne bi i vas? Od svega srca preporučujem pogledati “Sirenu i Viktoriju”, barem jednom, a dozvoljeno je i više puta.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREDSTAVA