Hrvatska

Pavić i Bedeković: Treba razgovarati, HDZ na ultimatume ne pristaje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministri Vesna Bedeković i Marko Pavić u četvrtak su pred Banskim dvorima poručili kako s koalicijskim partnerima treba sjesti za stol i razgovarati, ali da HDZ ne pristaje na ultimatume.

"Treba sjesti za stol i razgovarati, ova Vlada je učinila jako puno za javne službenike, 11 posto su rasle plaće do sada u mandatu. U mjesecu kada je ponuđeno dodatnih dva posto samo učiteljima i još dva posto slijedeće godine, stvarno ne vidimo razloga za štrajk", kazao je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Pavić.

Dodao je kako su uvijek u HDZ-u isticali da na ultimatume ne pristaju.

"Mi smo razgovarali samo o povećanju osnovice, i dogovoreno je da se svake godine pregovara o osnovici. Pitanje koeficijenata je pitanje Vladine odluke, i svake godine još predstoje pregovori o osnovici za slijedeću godinu", objasnio je Pavić.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković smatra da će se naći rješenje te da HNS ne pretjeruje u zahtjevima za povećanjem plaća učiteljima.

"Ne bih govorila o pretjerivanju, naglašavam dvosmjernu komunikaciju i razgovor za stolom", kazala je Bedeković.

Na pitanje može li se surađivati s HNS-om, ministrica je kazala da se to može sa svima.

"Ali na način da svi zajedno moramo voditi računa i brigu o odgovornom upravljanju proračunom. Svi zajedno kao Vlada, kao tim, moramo voditi računa o održivosti javnih financija. Smatram da treba nastaviti daljnje razgovore bez pritisaka i ultimatuma", zaključila je Bedeković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, hns, štrajk