Hrvatska

Grabar-Kitarović: Vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka. Hrvatska nije neka mala zemlja. Hrvatska nije region

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je pod sloganom "Zato što vjerujem u Hrvatsku" službeno najavila kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku poručivši kako je čvrsto vjerovala i vjeruje da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka.

"Pet godina živim licem u lice s Hrvatskom. Obnašam dužnost Predsjednice Republike zajedno s vama, odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje – moja je snaga", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović najavivši kandidaturu za drugi mandat u Matici hrvatskoj.

Istaknula je da je u prvi mandat ušla s vjerom u velik potencijal Hrvatske kao snažne i ponosne države, koja može i treba suvereno kreirati svoj razvoj napredujući prema najrazvijenijim europskim državama. Države koja može davati još veći doprinos rješavanju zajedničkih europskih i svjetskih problema.

"Čvrsto sam vjerovala i vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka", poručila je Grabar-Kitarović.

Hrvatska nije neka mala zemlja. Hrvatska nije region. Hrvatska je suverena država koja ravnopravno razgovara sa svim drugima - poručila je. Rekla je i kako Hrvati u BiH ostaju njezina posebna briga. Poručila je i kako je mučno gledati kako pravosudni sustav nerijetko pogoduje nepravdi te najavila pokretanje rasprave o reformi pravosuđa.
 
"Kao predsjednica koju izravno birate i koja vas na taj način izravno predstavlja, isticala sam najvažnije državne i društvene probleme, otvarajući javnu raspravu o njima i nudeći rješenja. Sada tražim vaše povjerenje za drugi mandat", istaknula je u svom obraćanju često prekidana pljeskom okupljenih.

Poručila je kako oduku o ponovnoj kandidaturi za tu časnu i odgovornu dužnost objavljuje u želji da nastavimo put "zajedništva i bolje Hrvatske".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predsjednica, kolinda grabar kitarović