Hrvatska

OBJAVILA POPIS: Dubravka Šuica objavila svoju i suprugovu imovinu

Piše: PolitikaPlus

Uoči saslušanja pred odborima Europskog parlamenta kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je izjavu o financijskim interesima. Dio je to redovne procedure u sklopu saslušanja, a objavljena izjava nije detaljna kao što su imovinske kartice prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa u Hrvatskoj.

Iz izjave koja je objavljena na mrežnim stranicama Europskog parlamenta stoji da Dubravka Šuica, kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4.105,91 eura i 63 dionice Hrvatskog telekoma vrijednosti 1.354,71 eura.

Jednak broj dionica Hrvatskog telekoma navodi i u rubrici Financijski interesi bračnih partnera. 

Kada je riječ o imovini navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku u vlasništvu supruga, obiteljski stan u Zagrebu u vlasništvu supruga, obiteljsku kućicu u Blidinju u BiH u vlasništvu supruga, te kuću pokojnih roditelja i zemlju na Pelješcu gdje je suprug u djelomičnom vlasništvu.

Tvrtka DUBE d.o.o. za prijevoz na moru neaktivna je od 2016. i također joj je vlasnik suprug Dubravke Šuice.

Šuica navodi i kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine, a o kojoj je jučer i tvitala. Navodi da je kuća naslijeđena od pokojnih roditelja.

Na kraju je navela i kako joj je suprug trenutačno u mirovini nakon što je radio kao pomorski kapetan za Gearbulk Holding Limited, Pullmantur Gruceros Madrid.

Podsjećamo, GONG je poslao pisma svim eurozastupnicima tražeći od njih da pitaju hrvatsku parlamentarku za podrijetlo njezine imovine. Hrvatski premijer Andrej Plenković optužio je GONG da je produžena ruka SDP-a, a oporba i kandidat za predsjedničke izbore Miroslav Škoro pozvali su Šuicu da objavi svoju imovinsku karticu. Šuica se tada oglasila na Twitteru objavivši sliku kuće u Cavtatu: – Pozdrav iz našeg dvorca starog 31 godinu u Cavtatu koji je bio izgrađen 1988.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DUBRAVKA ŠUICA, IMOVINA