Zagreb

Pod dirigentskim vodstvom maestra Davida Danzmayra: Zagrebačka filharmonija svečanim koncertom otvorila novu sezonu

Piše: PolitikaPlus

U svom pozdravnom obraćanju ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch,  najavio je programski raznovrsnu i interesantnu sezonu u kojoj će Orkestar ugostiti brojne vrhunske umjetnike, renomirana umjetnička imena svjetske glazbene scene i prvoklasne glazbene izvedbe kao i vrijedna gostovanja, najprije u sklopu europske turneje orkestra prilikom koje će koncerte održati u europskim glazbenim centrima: Beču, Dresdenu, Münchenu,Frankfurtu te Zürichu, a zatim i u Salzburgu te Rimu početkom iduće godine.

Koncertnu sezonu 2019./2020. Zagrebačke filharmonije otvorila je skladba In Medio Ignis skladatelja,  kontrabasista i svestranog člana orkestra Dubravka Palanovića, kojim je Zagrebačka filharmonija još jednom pokazala da za stvaralaštvo domaćih skladatelja itekako ima mjesta na koncertnim repertoarima kulturnih institucija. U nastavku programa posjetitelji su uživali u izvedbi Mozartove posljednje, ali ne i manje grandiozne, 41. Jupiter simfonije, dok je finale večeri ostalo „rezervirano“ za izbor stavaka iz rijetko izvođenog, romantičnog i lirskog baleta Pepeljuga Sergeja Prokofjeva . 

Otvorenje sezone širom otvara vrata i koncertnoj aktivnosti orkestra koji Vas odsad pa sve do lipnja 2020. u sklopu svojih redovitih ciklusa: Crvenog, Plavog i OFF, poziva da gotovo svaki petak uživate u nekoj novoj glazbenoj poslastici iz bogate arhive djela klasičnog i suvremenog glazbenog stvaralaštva te bogatoj kulturnoj ponudi grada Zagreba na pozornici Lisinskog.   

Već idući petak, 4.10., u sklopu Plavog ciklusa, u goste Zagrebačkoj filharmoniji dolazi jedan od najinovativnijih dirigenata današnjice, hvaljeni Kristjan Järvi te pijanistica SoRyang koji će orkestar pratiti i na spomenutoj europskoj turneji.

Od sada svakog tjedna dođite i uživajte u koncertima Zagrebačke filharmonije, prepustite se glazbenoj čaroliji uz bogatu glazbenu ponudu s potpisom našeg najboljeg orkestra,  Zagrebačke filharmonije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, zgf