Hrvatska

Održan sastanak u HDZ-u: Vrh stranke osudio izjave Pupovca i okarakterizirali ih kao "neodgovorne" i "neprihvaljive

Piše: PolitikaPlus/HRT

U središnjici HDZ-a održana je sjednica Nacionalnog odbora zajednice branitelja Gojko Šušak. Na sjednici je bio i premijer Andrej Plenković koji po odlasku sa sjednice nije htio davati izjave uz poruku da je on svaki dan u medijima.

- Bila je redovna sjednica Nacionalnog odbora zajednice branitelja Gojko Šušak. Razgovaramo o našim aktivnostima, što smo radili i gdje ćemo sada. Dodao je kako je Milorad Pupvac bio donekle tema sjednice, ali da su o tome jasne poruke poslali vrh stranke i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković., kazao je predsjednik zajednice branitelja Gojko Šušak Miljenko Filipović. Na inzistiranje novinara odgovorio je kako su izjava Pupovca "neprihvatljive" i "netočne".

Poručio je kako je Vlada Andreja Plenkovića najviše napravila za hrvatske branitelje, policiju i vojsku i za vraćanje dostojanstva hrvatskih branitelja. "Mi kao pranitelji priznajemo samo rezultate", zaključio je. Na pitanje da komentira izjave vukovarskog gradonačlnika Ivana Penave, rekao je novinarima da pitaju Penavu. 

- Zajednica branitelja na sjednici je jednoglasno dala potporu Vladi i premijeru i svim programima koje vode. Bilo je riječi i o aktualnostima pa i neodgovornoj izjavi Milorada Pupovca. Na sastanku su svi sudionici sastanka i predsjednik Vlade te izjave osudili i okarakterizirali ih kao "neodgovorne" i "neprihvaljive", izjavio je ministar branitelja Tomo Medved. Pozvao je sve da se suzdrže od teških izjava koje ne pridonose normaliziranju odnosa i pozivam da se svi usmjerimo na rješavanje pitanja važnih za život naših građana.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRANITELJI, MILORAD PUPOVAC