Hrvatska

VLADA: Plenković čestitao ministrima koji su pješice došli na Vladinu sjednicu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijer Andrej Plenković uputio je u četvrtak na kraju sjednice Vlade čestitke svojim ministrima koji su, umjesto službenim automobilima, u Banske dvore došli pješice, obilježivši tako Europski tjedan mobilnosti.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom.

"Mislim da je to jako dobra poruka", rekao je premijer čestitavši ministrima koji su u Vladu došli dijelom koristeći se uslugama javnog gradskog prijevoza, dijelom pješice.

Vladimir Drobnjak - novi savjetnik premijera za vanjsku politiku 

Plenković je izvijestio i da će, uz predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, idući tjedan u New Yorku na Općoj skupštini UN-a biti i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Predsjednica i ja dogovorili smo se da ove godine ona ide na Opću skupštinu, premda je po uobičajenoj praksi bio red da ide predsjednik Vlade, dodao je Plenković.

Premijer je pozdravio i donedavnog veleposlanika pri UN-u Vladimira Drobnjaka, koji je od ponedjeljka njegov savjetnik za vanjsku politiku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, ministri