Zagreb

ZAGREB: Počinje 12. ZegeVege festival

Piše: PolitikaPlus

Ovaj petak započinje 12. ZegeVege festival održivog življenja, a u dva dana na zagrebačkog glavnom trgu okupit će stotinu izlagača te građanima ponuditi mogućnost edukacije, sudjelovanja u radionicama te degustacije veganskih proizvoda. 

U organizaciji udruge Prijatelji životinja, na Trgu bana Jelačića 6. i 7. rujna održava se ZegeVege festival održivog življenja. Edukativnog je i humanitarnog karaktera, organiziran je na neprofitnoj osnovi, a prošle ga je godine posjetilo 50 tisuća posjetitelja.

Organizatori su u srijedu priopćili kako ovogodišnji ZegeVege, koji se ubraja među najveće veganske manifestacije u ovom dijelu Europe, okuplja stotinjak izlagača te dvadeset restorana koji će nuditi veganska jela, ali i razne radionice.

"Iz široke ponude već poznatih, ali i mnogo novih zdravih proizvoda izlagača ZeGeVege festivala izdvajamo kozmetiku koja nije testirana na životinjama, obuću bez životinjskih sastojaka, ekološko voće i povrće, ekstradjevičanska ulja, vegansko pivo, biljna mlijeka i ledenu kavu, proizvode bez glutena, dodatke prehrani", poručili su organizatori.

Festival nudi i predavanja te radionice kuhanja, koji će se svakih sat vremena održavati na festivalskoj lokaciji. Tom prilikom posjetiteji će moći saznati više o veganskoj prehrani, održivom razvoju, te utjecaju i posljedicama uzgoja životinja za hranu na okoliš i planet, ali i naučiti kako kuhati vegansku hranu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, VEGE FESTIVAL